De Warmste Week

Meer dan 1.000 goede doelen doen dit jaar mee aan De Warmste Week. Onder hen al voor het vijfde jaar op rij ook  Tumbador  vzw.

De Warmste Week is een initiatief van Studio Brussel. In de week voor Kerstmis (18 tot 24 december 2017) pakt de zender uit met de live-uitzending Music for Life, dit keer vanuit Domein Puyenbroek in Wachtebeke. Tegelijk wordt heel Vlaanderen opgeroepen om een actie op te zetten voor een goed doel.

Wat kan jij doen?

  • Je kan tussen begin september en tot 24 december een actie opzetten voor Tumbador. Registreer je actie via https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/actie/nieuw/617 en vergeet ook niet om ons hiervan op de hoogte te brengen. Wij ondersteunen alle acties waar mogelijk. De opbrengst van die actie stort je door aan de Koning Boudewijnstichting die het op haar beurt begin januari aan Tumbador bezorgt. Sommige acties krijgen een reporter van Studio Brussel over de vloer of het kan zijn  dat de zender je belt om live in de uitzending te vertellen over je actie. Wie langsgaat in Wachtebeke komt misschien live op de radio én de live-stream om de resultaten bekend te maken. Let op: dergelijke acties geven géén recht op een fiscaal attest. Daarvoor moet je een vrije gift doen aan Tumbador zelf.
  • Je kan ook tussen 7 en 24 december met je klas een Ketnet-Koekenbak organiseren voor Tumbador. Die kan je aanmelden via https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/actie/koekenbak/nieuw/617 Je hele bakt dan koekjes die je verkoopt voor het goede doel. Jeugdverenigingen kunnen  helaas niet deelnemen aan de Ketnet-Koekenbak. Je maakt met je klas wel kans om één van je favoriete Ketnet-helden te ontmoeten want ook de Ketnet-wrappers maken radio van 18 tot 24 december, mogelijk in jouw school.
  • Je kan tijdens De Warmste Week een plaatje aanvragen voor Tumbador via https://dewarmsteweek.stubru.be Je kan uitleggen waarom je die plaat hebt gekozen en waarom je kiest om Tumbador te ondersteunen. Per plaatje betaal je een klein bedrag dat integraal naar Tumbador gaat.
  • Je kan de Warmathon lopen in één van de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel. Deelnemen kost 15 euro en dat inschrijvingsgeld wordt verdeeld onder de verschillende goede doelen. Inschrijven kan via https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/schrijf-je-in-voor-de-warmathon Opgelet: je steunt dus niet rechtstreeks Tumbador maar draagt mee aan de pot die wordt verdeeld onder de meer dan 1.000 deelnemende goede doelen.

 De meest voorkomende vragen over Music for Life/De Warmste Week vind je op https://dewarmsteweek.stubru.be/faq maar je kan uiteraard ook terecht op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

100 liter soep voor Tumbador

Dankjewel, Joyce Lefevre, Leen Van Doorslaer en David Madou. Hun actie ‘We maken er een soepke van’ voor De Warmste Week heeft na het maken van 100 liter soep een mooi bedrag van 500 euro opgebracht voor Tumbador!

 

Iron for Life etc. brengt 750 euro op

Onze acties van vorig weekend in Shopping Promenade hebben samen 750 euro opgebracht. Behalve Iron for Life hebben we in het kader van De Warmste Week ook Wheel for Life georganiseerd en kerstballen verkocht. Er verschenen over deze actie ook artikels in Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Dank je wel aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Wheeler eens ten voordele van Tumbador

Behalve Iron for Life organiseren we op zondag 17 december ook Wheel for Life. Om 14u30 nemen Paralympiërs Joyce Lefevre (T34) en Peter Genyn (T51) het tegen elkaar op in een wheeler (racerolstoel) op rollen. De verliezer doet, in het kader van de actie Iron for Life, de strijk van de winnaar.
Nadien kan iedere bezoeker plaatsnemen in de racerolstoel om zijn of haar snelheid te testen. Wie de beste tijd neerzet, mag zijn propere was gratis laten strijken.

Tumbador strijkt de plooien glad tijdens De Warmste Week

In het kader van De Warmste Week organiseert Tumbador vzw Iron for Life.

Op zondag 17 december (van 10 tot 18 uur) kan je in winkelcentrum Promenade in Kapellen je strijk komen brengen, die vrijwilligers voor jou doen, mits een kleine vergoeding voor het goede doel.

Handig toch, in de drukke feestdagen? Zo heb jij je handen vrij om snel dat vergeten cadeautje te kopen! ;-)

Wij zijn ook nog op zoek naar strijkers. Heb jij tijd en zin om een handje toe te steken? Meld je dan aan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Alle strijkers krijgen een parkeerticket.

Warmste Week-soep voor Tumbador

Net als de voorbije jaren gaan Leen Van Doorslaer, David madou en Joyce Lefevre ook dit jaar soep maken voor Tumbador in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel. Bestellingen kunnen worden gedaan tot 18 december en de soep wordt geleverd op 23 en 24 december (of op afspraak). Er is tomatensoep, ajuinsoep en preisoep. Een liter soep kost 4,50 euro en wie 5 liter soep besteld, betaalt maar 20 euro. Alle bestellingen die binnenkomen via Tumbador (hetzij via facebook, hetzij via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) zullen uiteraard worden bezorgd aan Joyce.

Poets for Life: 32 kuisers!

De actie Poets for Life heeft 640 euro opgebracht voor Tumbador. De gangen, ramen, trappen, vensterbanken… van het nieuw internaat moesten grondig worden gekuist. Voor iedere helper die twee uur kwam poetsen schonk de school 20 euro aan Tumbador in het kader van Music for Life/De Warmste Week. In totaal kwamen 30 mensen twee uur poetsen, 2 mensen hielpen zelfs 4 uur, samen dus goed voor 640 euro. Dankjewel, iedereen!!!!