Succesvolle Dodentocht voor Tumbador

Precies een week na de start van de Dodentocht staat de teller op 2.780 euro aan sponsoring. 5 van de 6 wandelaars/wheelers die dit jaar aan de start van de Dodentocht stonden, hebben de eindmeet bereikt. Hun sportieve inspanning werd beloond met een behoorlijke som die we verstandig zullen gebruiken op onze projecten in Peru en Guatemala.

NAAM STARTNUMMER AANTAL KM AANKOMSTTIJD
       
Joyce Lefevre 4026 100 10:46
Jort Marievoet 8266 100 11:56
Bindhu Delissen 8427 100 15:07
Veerle Deckers 11216 100 18:15
Jeroen De Meyer 8930 100 19:05
Els Bouden 5410 62,2  

Help Tumbador op de Dodentocht

Op vrijdag 11 augustus gaat de 48ste Dodentocht van start. In totaal doen er 7 mensen mee ten voordele van Tumbador: (in alfabetische volgorde) Thomas Bindhu, Els Bouden​, Veerle Deckers​, Jeroen De Meyer​, Joyce Lefevre​, Jort Marievoet​ en Juan Tumbador.

Je kan elk van onze wandelaars sponsoren. Jeroen en Joyce, die de Dodentocht in een rolstoel afwerkt, hebben daarvoor een actie opgezet via Dono.be by SOCIALware​. Je vindt beide acties respectievelijk op https://www.dono.be/actie/dodentocht-2017 en https://www.dono.be/actie/een-tocht-op-wieltjes

Maar we zoeken niet alleen sponsors. We zijn nog steeds op zoek naar mensen die onze wandelaars/rolstoelers willen ondersteunen. Door een stukje mee te stappen, door bagage te transporteren, door een van onze tussentijdse posten te bemannen of door hun vermoeide benen te masseren. Ben of ken jij zo iemand? Mail dan naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

We zoeken ook nog mensen die Juan een eindje willen duwen. Juan is niet zomaar onze 7de deelnemer. Hij is onze mascotte: een pluchen beer met een Tumbador-shirt. Juan verplaatst zich voort in een rolstoel en moet dus worden geduwd. Met Juan willen we niet alleen onze vzw in de kijker zetten maar ook aandacht vragen voor de praktische problemen waarmee personen met een beperking worden geconfronteerd. Wil jij Juan een paar kilometer duwen? Laat dan van je horen op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Laatste plaatsen op de zomerfestivals

"Gewoon" 100% vrijwilligerswerk

Na de onthullingen bij het Brusselse Samusocial is er nu een nieuw schandaal in de maak bij de Vlaamse hulporganisatie Solentra, die jonge vluchtelingen psychologisch begeleidt. De Standaard onthulde afgelopen week de hoge lonen, zitpenningen, premies en consultancy fees die de directie zichzelf uitbetaalde.

Tijd dus om nog eens klaar en duidelijk te stellen dat de raad van bestuur van Tumbador geen énkele vergoeding krijgt!!!

90% van de uitgaven wordt besteed aan onze projecten in Peru en Guatemala. De kosten die in België worden gemaakt dienen om onze werking te ondersteunen. De belangrijke items hierin zijn verzekeringspremies, drukwerk, verzendingskosten en promotiemateriaal...

Geen lonen, geen zitpenningen, geen performatiebonussen en geen consultancy fees. "Gewoon" 100% vrijwilligerswerk.

Sint-Lutgardigsschool Merksem verkoopt wafels voor Tumbador

Vanmorgen mocht Stefan Hertling bij het Sint-Ludgardisschool Merksem (SLM) het resultaat gaan ophalen van een wafelverkoop ten voordele van Tumbador. Hij kreeg er vier cheques  uitgereikt voor een totaalbdrag van 4.500 euro. Hartelijk dank aan iedereen die geholpen heeft dit prachtige resultaat te realiseren, namens Tumbador en namens onze patiënten in Latijns-Amerika.

Aftellen naar Dodentocht

Nog iets meer dan 50 dagen en dan wordt in Bornem de start gegeven van de 48ste Dodentocht, een recreatieve wandeling waarbij 100km moet worden afgelegd in 24 uur. Sinds enkele jaren is Tumbador daar (terug) vertegenwoordigd. 

Wij zoeken nog steeds mensen die willen wandelen ten voordele van Tumbador. Wij zorgen op 11 augustus voor bijkomende rustposten langs het parcours, transporteren de bagage, bieden een klein hapje/drankje aan, en indien gewenst ook een massage. 

Wie er zeker zal bijzijn op 11 augustus is Joyce Lefevre​. In haar rolstoel gaat ze voor de derde en laatste keer de Dodentocht rijden voor Tumbador. Ze hoopt met haar deelname 1.000 euro in te zamelen voor onze vzw. Op Dono.be legt ze uit waarom ze deze uitdaging aangaat en je kan via deze website ook een bijdrage leveren om haar te ondersteunen.

Ook terug van weggeweest is Juan. Juan is onze mascotte. Hij zit net als Joyce in een rolstoel maar omdat Juan een pluchen beer is moet hij worden geduwd. Met Juan vragen we aandacht voor de praktische problemen van mensen met een handicap én willen we Tumbador extra in de kijker plaatsen.

Begint het al te kriebelen, om te wandelen, om te komen helpen of om Juan een stukje te duwen? Geef dan snel een seintje op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Ook met specifieke vragen kan je daar terecht. 

 

Tumbador in de Stadsschouwburg

Over prinsen, over draken. Zanger Udo gaat op de foto met het Tumbador-team in de Stadsschouwburg. De winnaar van X-Factor 2005 kwam er een akoestische set spelen. Udo speelde de pannen van het dak; wij zorgden voor een vlekkeloze bediening.

Geslaagde quiz in Hasselt

33 ploegen namen er afgelopen weekend deel aan 'K WIS 't voor Tumbador. Deze quiz in Godsheide (Hasselt) was een initiatief van Dementia Praecox en iedereen was lovend over de geoliede organisatie. Er werd een onderscheid gemaakt tussen 'echte' en quizploegen en 'ad hoc' samenwerkingen. In de pauze was er een interview met onze penningmeester Dik Maes. De quiz werd uiteindelijk gewonnen door God's Machine. 

Bijna 2.000 euro dankzij 10 Miles

1.919 euro. Zoveel hebben de Antwerp 10 Miles opgebracht voor Tumbador. Eric Johnson, zijn zus Veerle Johnson en Joyce Lefevre liepen/rolden samen de Antwerp 10 Miles ten voordele van onze vzw. Ze zochten 100 personen die elk 1 euro per miles wilden storten. Uiteindelijk waren er 118 mensen die een bijdrage leverden. Sofie Johnson, die momenteel als vrijwillig kinesitherapeute aan de slag is in Wasi Esperanza is de dochter van Eric. Dank je voor de sportieve inspanning en voor de bijdragen. Je kan nog steeds storten op rekeningnummer BE66 7895 3310 4843 met vermelding "10 miles".