Warmste Week-soep voor Tumbador

Net als de voorbije jaren gaan Leen Van Doorslaer, David madou en Joyce Lefevre ook dit jaar soep maken voor Tumbador in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel. Bestellingen kunnen worden gedaan tot 18 december en de soep wordt geleverd op 23 en 24 december (of op afspraak). Er is tomatensoep, ajuinsoep en preisoep. Een liter soep kost 4,50 euro en wie 5 liter soep besteld, betaalt maar 20 euro. Alle bestellingen die binnenkomen via Tumbador (hetzij via facebook, hetzij via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) zullen uiteraard worden bezorgd aan Joyce.

Infoavond vrijwilligerswerk in Gent op 22 november

Op 22 november organiseren wij in Gent een infoavond voor studenten kinesitherapie en ergotherapie die interesse hebben om vanaf september 2018 vrijwilligerswerk te verrichten bij ons project in Ayacucho (Peru). Schrijf je in via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Peru: nieuwe kinesiste Laura stelt zich voor

Wist je dat... Tumbador vorige maand een nieuwe kinesitherapeute naar Peru zond?

Laura Van Vaeck (24) is afkomstig uit Kessel-Lo (Leuven).

Ze stelt zichzelf voor: "Ik ben Laura Van Vaeck, 24 jaar en in juni 2015 afgestudeerd als kinesitherapeute met specialisatie pediatrie. Ik heb sindsdien gewerkt in een instelling voor personen met een meervoudige beperking, een school voor buitengewoon onderwijs en een zelfstandige praktijk. In tussentijd heb ik ook het diploma hippotherapeut (kinesitherapie met behulp van het paard) aan de Artevelde Hogeschool behaald. Het zou dan ook heel fijn zijn om in Ayacucho de mogelijkheden te vinden om hippotherapie toe te passen voor de kinderen hier. Ik sta te springen om de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan te kunnen delen in Wasi Esperanza en hoop dat ik dit jaar een meerwaarde zal zijn in het team!
Ik wil ook graag Tumbador en Wasi Esperanza bedanken voor deze unieke kans om deel uit te maken van het team!"

Je kan Laura volgen via https://lauragoesperu.wordpress.com

Kariboeni-project met mooie opbrengst!

Tumbador vzw was dit jaar het centrale project waarvoor het OLV College in Antwerpen zich inzette tijdens hun Kariboeni-actie. Tom Cornelissens, leraar in het zesde leerjaar en al jarenlang een enthousiaste medewerker, ging in alle leerjaren uitleg geven over wat Tumbador doet. Zowel de lagere school als de kleuterschool zetten op donderdag 12 oktober hun beste beentje voor tijdens een sponsortocht en ouders konden ook een vrije gift doen. Er werd zomaar even 2.850 euro verzameld voor onze vzw! Heel veel dank aan Tom, alle leerkrachten en directie en natuurlijk de dappere stappende leerlingen!

Music for Tumbador: samen maken we het warm

Meer dan 1.000 goede doelen doen dit jaar mee aan De Warmste Week. Onder hen al voor het vijfde jaar op rij ook  Tumbador  vzw.

De Warmste Week is een initiatief van Studio Brussel. In de week voor Kerstmis (18 tot 24 december 2017) pakt de zender uit met de live-uitzending Music for Life, dit keer vanuit Domein Puyenbroek in Wachtebeke. Tegelijk wordt heel Vlaanderen opgeroepen om een actie op te zetten voor een goed doel.

Wat kan jij doen?

  • Je kan tussen begin september en tot 24 december een actie opzetten voor Tumbador. Registreer je actie via https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/actie/nieuw/617 en vergeet ook niet om ons hiervan op de hoogte te brengen. Wij ondersteunen alle acties waar mogelijk. De opbrengst van die actie stort je door aan de Koning Boudewijnstichting die het op haar beurt begin januari aan Tumbador bezorgt. Sommige acties krijgen een reporter van Studio Brussel over de vloer of het kan zijn  dat de zender je belt om live in de uitzending te vertellen over je actie. Wie langsgaat in Wachtebeke komt misschien live op de radio én de live-stream om de resultaten bekend te maken. Let op: dergelijke acties geven géén recht op een fiscaal attest. Daarvoor moet je een vrije gift doen aan Tumbador zelf.
  • Je kan ook tussen 7 en 24 december met je klas een Ketnet-Koekenbak organiseren voor Tumbador. Die kan je aanmelden via https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/actie/koekenbak/nieuw/617 Je hele bakt dan koekjes die je verkoopt voor het goede doel. Jeugdverenigingen kunnen  helaas niet deelnemen aan de Ketnet-Koekenbak. Je maakt met je klas wel kans om één van je favoriete Ketnet-helden te ontmoeten want ook de Ketnet-wrappers maken radio van 18 tot 24 december, mogelijk in jouw school.
  • Je kan tijdens De Warmste Week een plaatje aanvragen voor Tumbador via https://dewarmsteweek.stubru.be Je kan uitleggen waarom je die plaat hebt gekozen en waarom je kiest om Tumbador te ondersteunen. Per plaatje betaal je een klein bedrag dat integraal naar Tumbador gaat.
  • Je kan de Warmathon lopen in één van de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel. Deelnemen kost 15 euro en dat inschrijvingsgeld wordt verdeeld onder de verschillende goede doelen. Inschrijven kan via https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/schrijf-je-in-voor-de-warmathon Opgelet: je steunt dus niet rechtstreeks Tumbador maar draagt mee aan de pot die wordt verdeeld onder de meer dan 1.000 deelnemende goede doelen.

 De meest voorkomende vragen over Music for Life/De Warmste Week vind je op https://dewarmsteweek.stubru.be/faq maar je kan uiteraard ook terecht op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Poets for Life: 32 kuisers!

De actie Poets for Life heeft 640 euro opgebracht voor Tumbador. De gangen, ramen, trappen, vensterbanken… van het nieuw internaat moesten grondig worden gekuist. Voor iedere helper die twee uur kwam poetsen schonk de school 20 euro aan Tumbador in het kader van Music for Life/De Warmste Week. In totaal kwamen 30 mensen twee uur poetsen, 2 mensen hielpen zelfs 4 uur, samen dus goed voor 640 euro. Dankjewel, iedereen!!!!

Poets for Life ten voordele van Tumbador

Op woensdag 25 oktober organiseert Heilig Graf Turnhout de actie . De gangen, ramen, trappen, vensterbanken… van het nieuw internaat moeten dan grondig worden gekuist. Voor iedere helper die twee uur komt poetsen schenkt de school 20 euro aan Tumbador in het kader van Music for Life/De Warmste Week. Er is voldoende poetsgerief voorhanden, maar je mag ook je eigen poetsmateriaal meebrengen. er wordt gekuist van 9 tot 16u en 's middags zijn er frietjes voorzien. Aanmelden kan via https://s.chkmkt.com/?e=96464&h=BB3A7B0A88172E6&l=en

Tumbador in de kijker bij Kariboeni

Dit jaar staat Tumbador vzw in de kijker bij Kariboeni. Onder die naam zamelen de basisschool en het humaniora van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Antwerpen elk jaar in oktober fondsen in voor goede doelen. Kariboeni betekent "welkom" in het Congolees. Doel van de actie is immers niet alléén geld in te zamelen maar ook te sensibiliseren en de kinderen medemenselijkheid bij te brengen. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor 12 goede doelen uit de hele wereld. Tumbador werd er voorgedragen door Tom Cornelissens, klastitularis van 6D. Woensdag en vandaag werden de projecten voorgesteld aan de leerlingen. Gisteren stapten de kinderen van de lagere school een sponsortocht waarbij hen werd gevraagd tien sponsors te verzamelen die elk 1 euro zouden sponsoren. De kleuterschol deed mee met een activiteit in de school zelf. Via een peter/meter-kaart konden ouders en grootouders ook een grotere storting doen voor een project van hun keuze. We hopen zo snel mogelijk te kunnen meedelen hoeveel dit heeft opgebracht. Dankjewel aan iedereen die hieraan heeft meegedragen, leerlingen en directie maar ook Tom om ons voor te stellen. 

Gouden bruiloft ten voordele van Tumbador

Proficiat aan Guido Van den Heuvel en Lea Matheeussen. Dit koppel uit Brasschaat vierde zopas zijn vijftigste huwelijksverjaardag. Aan de genodigden werd een centje gevraagd en het koppel stortte daarvan 650 euro op de rekening van Tumbador. Dankjewel voor dit mooie gebaar!

Jaarlijks eetfestijn: 21-22 oktober

Noteer alvast in je agenda: het jaarlijkse eetfestijn van Tumbador vindt dit jaar plaats op 21 en 22 oktober.

Plaats van het gebeuren is ook dit jaar de refter van het Erasmusatheneum, Ganzendries 14 in Kalmthout.

Op zaterdag is de keuken geopend van 17u tot 21u met aansluitend bodega. Op zondag is keuken open van 12 tot 15u. Je vindt het inschrijvingsformulier hier en op onze sociale media.

Ons kookteam heeft opnieuw een gevarieerd menu uitgewerkt met klassiekers en verrassende Latijns-Amerikaanse gerechten. Voor een vaste prijs kan je kiezen uit 3 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 2 desserts en er is een apart kindermenu. Hopelijk tot dan!

Guatemala: patiënt Enelfredo stelt zich voor

Hallo, mijn naam is Enelfredo Emanuel Pérez López.

Ik ben opgegroeid in de wijk ‘el Milagro’ (Spaans voor het mirakel) in San Rafael Pie De La Cuesta, Republica De Guatemala.

Op maandag 15 november 2010 was ik samen met mijn vader aan het werk toen ik  geëlektrocuteerd werd en vanop een hoogte van 7 meter naar beneden viel.  Na 27 dagen in coma te hebben gelegen en nog enkele weken in het ziekenhuis, kwam ik begin 2011 weer terug naar huis. De verschillende breuken die ik had opgelopen waren genezen, maar ik zou voor altijd vanaf mijn middel verlamd blijven.

Enige tijd later hoorden mijn ouders van de Asociación Gissell. Aangezien ik nog te zwak was om naar het revalidatiecentrum te komen, kreeg ik dagelijks bezoek van een kinesist, Mira, toen als vrijwilligster vanuit vzw Tumbador werkzaam in de Asociación Gissell.  Nadat ik thuis genoeg was aangesterkt trok ik meerdere keren per week naar het revalidatiecentrum.

De waarheid is dat deze therapie mij heel veel heeft geholpen om terug zelfstandig te worden. Ongeveer een jaar nadat ik uit het ziekenhuis ontslagen was, ging ik voor het eerst weer naar school. Momenteel zit ik in de vijfde graad Industrial Bachelor and Expert in Computer Science.

Mijn droom is om aan de universiteit Systems Engineer en Telecommunicatie te gaan studeren.

In mijn vrije tijd speel ik ‘gürista’ in een bandje en ben ik voorzitter en coördinator van een groep Christelijke jongeren.

Ik wil graag iedereen bedanken: mijn familie, de dokters in het ziekenhuis, de mensen van ‘la asociación Gissell’, de mensen in België van vzw Tumbador, God en de Maagd Maria, … omdat ze mij een kans gegeven hebben om te leven.  Ook al kan ik mijn benen niet bewegen, ik ben niet aan mijn lot overgelaten. Het feit dat ik in een rolstoel zit betekent niet het einde van de wereld of dat ik minder ben dan alle anderen.

Dus vandaag zeg ik tegen iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen “geef niet op”. Hoe hoog het obstakel ook is, hoe hard de beproeving ook mag zijn, er is altijd hoop en kracht om vooruit te gaan.

Saludos,

Enelfredo