Word jij onze nieuwe Bart of onze nieuwe Sofie?

Binnenkort start onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om ons projecten in Peru en Guatemala te versterken vanaf september 2018. Ben jij een kinesitherapeut(e) of een ergotherapeut(e) die deze unieke levens- en werkervaring misschien wel ziet zitten? Kom dan naar onze infoavond in Antwerpen!

Infoavond vrijwilligerswerk in Peru en Guatemala – periode sept’18-aug.’19

  • Wanneer? maandag 12 maart vanaf 19u
  • Waar? lokaal -1.019 – Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • Wie? (Laatstejaars)studenten ergotherapie en kinesitherapie (of afgestudeerd)

www.tumbador.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Volg ons op facebook: Tumador.vzw en Twitter: @Tumbador_vzw
 

Word jij onze nieuwe Bart of onze nieuwe Sofie? Leuven

Binnenkort start onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om ons projecten in Peru en Guatemala te versterken. Ben jij een kinesitherapeut(e) of een ergotherapeut(e) die deze unieke levens- en werkervaring misschien wel ziet zitten? Kom dan naar onze info-avond in Leuven!

Info avond vrijwilligerswerk in Peru en Guatemala – periode sept’18-aug.’19

  • Wanneer? donderdag 29 maart vanaf 20u
  • Waar? Gebouw De Nayer (vergaderzaal 02.0039) – KU Leuven
  • Wie? (Laatstejaars)studenten kinesitherapie en ergotherapie

www.tumbador.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Volg ons op facebook: Tumador.vzw en Twitter: @Tumbador_vzw
 

San Rafael te Guatemala

San Rafael Pie De La Cuesta maakt deel uit van het departement San Marcos in het zuidwestelijk hoogland van Guatemala, dicht bij de grens met Mexico. Het is een heel rustig dorp dat gelegen is op 30 minuten rijden van El Tumbador, de plaats waar Tumbador VZW zijn ontstaan kende.

Historiek

Het verhaal van het revalidatiecentrum Los Angeles Gissell in San Rafael Pie de la Cuesta nam zijn aanloop in 2003. Thelma Morales, afkomstig van San Rafael, maar nu woonachtig in Los Angeles, kwam met het idee om op een of andere manier hulp te bieden aan kinderen met speciale behoeften in San Rafael. Thelma en haar echtgenoot Virgilio De León hebben zelf een dochtertje met autisme, Gissell. Dankzij de ondersteuning van een gespecialiseerd team in LA krijgt het meisje toch de kans zich maximaal te ontplooien, zonder daarvoor iets te moeten betalen. Thelma begreep welke economische en psychosociale druk een kind met handicap met zich meebracht.