Het Guldensporencollege in Kortrijk

Tumbador inspireert laatstejaars

Het Guldensporencollege in Kortrijk nodigde Tumbador vzw uit om hun zesdejaars te informeren over hoe zij hun sociaal engagement concreet kunnen maken in hun latere studies en werk. Een 50-tal (hoofdzakelijk) meisjes luisterden geboeid naar Sofie Johnson, die 3 jaar geleden als vrijwilligster kinesitherapie gaf in ons project Wasi Esperanza (Peru). Sofies getuigenis en motivatie om een jaar lang vrijwillig in het buitenland te werken, werkte inspirerend: vrijwilligerswerk verruimt niet alleen je blik op de wereld, maar je leert er zelf ook enorm van bij (bv. Spaans ...)!

Niet alleen in Peru, maar ook in Guatemala zijn er grote noden in de gezondheidszorg, vulde Marc Verstraten, onze coördinator voor de scholenwerking, aan. Voor kinesisten, maar ook voor ergotherapeuten. En zelfs voor wie geen kine of ergo zal studeren, heeft Tumbador vzw nog iets in petto. Onze vzw zoekt nog medewerkers die tijdens muziekevents in het Antwerps Sportpaleis of op festivals gratis willen tappen of meehelpen in de organisatie. In ruil krijgen zij ruim de gelegenheid om (gratis) het concert mee te pikken. Dat klonk voor vele laatstejaars als muziek in de oren ...

 
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.