Spaanse versterking in Ayacucho

Hola! Mijn naam is Neus, ik ben psychologe en werk als vrijwilligster voor de Vereniging Wasi Esperanza in Ayacucho. Ik ben hier ondertussen al goed een maand en ik weet nu al dat het een van de beste beslissingen is die ik ooit genomen heb in mijn leven. Ik kom uit Valencia, Spanje, en hoewel de culturele verandering enorm is, verwelkomden de collega’s me met open armen en weet ik dat ze er voor mij een heel bijzonder jaar van gaan maken.

De eerste dagen was het vooral leren hoe de organisatie werkt, maar nu ben ik begonnen met huisbezoeken en behandelen van patiënten. Hoewel ik elke dag heel zware casussen zie, denk ik dat het de moeite waard is. Het is zo
anders dan de Europese realiteit en al snel moet je ook je manier van denken veranderen. Niet alleen ik probeer om mensen te helpen, maar ik leer ook veel van hen.
Naast Ayacucho bezoek ik ook patiënten in San Miguel en Tambo, andere dorpen van Huamanga, waar het gebrek aan middelen groter is, en waar de taalbarrière, het quechua, een andere uitdaging is! Het hele team vervult een bewonderenswaardige functie, en je voelt de kameraadschap en genegenheid tegenover kinderen. Ik hoop dat er meer vrijwilligers gemotiveerd zijn om aan dit project mee te werken en te genieten van deze onvergetelijke ervaring.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.