Een taxirit voor een zak appelsienen

Delegatie Tumbador vzw trok naar Peru:
Zoals aangekondigd in de vorige Telegram trok er in september een delegatie van drie personen naar het revalidatiecentrum in Ayacucho en het centrum in San Miguel. Twee weken lang voerden ze er inspirerende gesprekken, zowel met het personeel ter plaatse als met lokale organisaties die een link hebben met personen met een handicap. Met al die informatie gaat de Zuid-werkgroep de komende tijd aan de slag.
De volgende maanden zullen we hierover verder verslag uitbrengen, maar nu al iets over de soms “uitdagende” manier om bij patiënten te geraken. Patiënten die niet op eigen kracht in het revalidatiecentrum geraken worden per mototaxi opgehaald. Indien nodig neemt Tumbador de kosten op zich. Anders wordt er al eens in natura betaald: een ritje voor een zak appelsienen!

David is één van de patiënten die door ons wordt opgehaald. David heeft diplegie, wat wil zeggen dat zijn onderste ledematen verzwakt zijn. Hij komt tweewekelijks in behandeling in ons centrum Qam Hina Kani, waar Liesbeth (Belgische kinesiste) en Fidel (onze lokale medewerker) revalidatie geven. David wordt met de taxi opgehaald. Alhoewel, ook dat blijkt nog niet zo evident te zijn. Het laatste gedeelte van de weg naar het huis van David is namelijk niet berijdbaar voor de gemotoriseerde taxi.

David kan niet zelf lopen en een rolstoel heeft op deze onverharde en ongelijke weg niet veel zin. Enig alternatief voor de taxichauffeur is hem op de rug tot aan de verharde weg te dragen. Wat zijn we blij met een taxichauffeur die zijn rol zo flexibel wil invullen!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.