Busongeval in Peru

Op onze Meet & Greet hadden we het er al over: af en toe heb je als organisatie tegenslag. Midden november zou er een ontmoeting plaatsvinden tussen enkele kinderen met een handicap, hun ouders en personeel van onze projecten Ayacucho en San Miguel. Ze zaten alle 18 samen in een busje dat helaas onderweg naar San Miguel een ongeval had. De eerste dagen na het ongeval was het moeilijk een volledig beeld te hebben, maar al snel bleek dat er niemand zwaargewond of overleden was.

Tot op vandaag hebben enkele ouders en personeelsleden nog kwetsuren die nog verder moeten genezen. De kinderen hebben wonder boven wonder niets. Al bij al valt de eindbalans nog mee. Dit had veel erger kunnen zijn. Het centrum zelf is natuurlijk niet op volle toeren kunnen blijven draaien, maar is ondertussen weer operationeel. Vanuit België hebben we alvast morele steun gegeven en een noodfonds ter beschikking gesteld, onder meer ook om de tijd te overbruggen tussen alle betalingen en de (eventuele) tussenkomst van de verzekering. Onze projectcoördinator en vrijwilliger ter plaatse hebben allebei een fantastische rol gespeeld om de ganse nasleep in goede banen te leiden, en we bedanken hen daarvoor van harte. We wensen iedereen nog sterkte voor het verder herstel!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.