Wasi in COVID-19

Heel de wereld is getroffen door COVID-19, alsook Peru. De president legt strenge maatregelen op en heel Peru is in lockdown. Hierdoor is het ook voor het personeel van Wasi Esperanza niet mogelijk om te gaan werken, maar dit wil niet zeggen dat alles stilligt.

Vanuit coördinatie wordt volop gezocht naar sponsoring om een programma te implementeren rond attentie en preventie van COVID-19 bij personeel en patiënten. Met behulp van area social worden ook de regels van de overheid in de gaten gehouden om de patiënten te helpen met de financiële kant van het verhaal.

Het is duidelijk dat de situatie iedereen op een of andere manier treft, gaande van geldzorgen, niet weten wat doen met de kinderen nu ze niet naar school kunnen tot familiale problemen met huiselijk geweld. De psychologe volgt al deze gezinnen op en blijft zich daarnaast focussen op de patiënten met wie ze eerder werkte. Ze stimuleert de kinderen om fijne motoriektaken uit te voeren met het beschikbare materiaal thuis. Ook Educatie staat niet stil. De kinderen krijgen opdrachtjes op niveau, sommige schriftelijk andere via videochat. Ook de kinesitherapeuten hebben hun patiënten voorzien van oefenschema’s en zijn onlangs begonnen met videoconsultaties om zo continuïteit van therapie te voorzien. Kortom, iedereen doet zijn uiterste best om patiënten en ouders niet in de steek te laten en daarnaast wordt ook de heropstart volop voorbereid en nagedacht over nieuwe maatregelen om dit mogelijk te maken.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.