2014 was succesjaar!

2014 loopt op zijn einde, zo ook in Guatemala, San Rafael in de Asociación Gissell, tijd dus om een stand van zaken op te stellen. Mede dankzij de mond-aan-mondreclame blijft het centrum groeien. Enkele cijfers: dit jaar waren er 64 kinderen ingeschreven in de educación especial, werden er maandelijks zo’n 500 therapiesessies gegeven en kwamen er gemiddeld 45 ouders naar de infomomenten van de psychologe. Om de expertise van de kinesisten en de leerkrachten nog te verhogen, heeft men het voorbije jaar veel aandacht besteed aan de vorming en bijscholing van het personeel. Er werd zowel voor de kinesisten als voor de leerkrachten om de 2 maanden een vorming voorzien.

  • Enkele hoogtepunten van het voorbije jaar:
  • De deelname aan de Special Olympics in de hoofdstad
  • Na 2 jaar van problemen terug stromend water in het centrum
  • Feestdagen die niet onopgemerkt voorbij konden gaan: día del cariño, dag voor mensen met het syndroom van down, moederdag, nationale feestdag...
  • De jaarlijkse radiomarathon
  • De vele (economische) samenwerkingen met andere scholen en mensen uit het dorp.

In 2015 bestaat de Asociación Gissell 10 jaar, reden genoeg voor een feestje. En zoals in Guatemala de gewoonte is gebeurt dat met veel volk, lekker eten, leuke muziek, optredens en piñatas. Maar er wordt volgend jaar niet alleen gefeest, want er zijn enkele doelen die men wil bereiken. Zo wordt nog meer ingezet op de bijscholing en vorming van het personeel, ondermeer door samen te werken met andere scholen en instellingen. Daarnaast willen we van elk kind in het schooltje een rapport maken zodat de leerkrachten een beter zicht krijgen op de werkpunten en de vooruitgang van elk kind. Daarnaast hopen we van start te kunnen gaan met de bouw van een extra multifunctionele ruimte, naast het huidige centrum. Die zaal zal ondermeer gebruikt worden om infomomenten te organiseren voor de ouders van een kind met een beperking. We merken dat dit noodzakelijk is: terwijl vroeger veel ouders niet geïnteresseerd waren in de problemen van hun kind, is dit geleidelijk aan veranderd. Er wordt dus niet stilgezeten in de Asociación Gissell. Dank je wel voor de hulp!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.