De meest markante gebeurtenissen in België


Tumbador, ontstaan in 2002: eerst een vriendengroep dan een feitelijke vereniging en al gauw een heuse vzw die fiscale attesten mag uitschrijven! 2002 was daarmee ook het startschot van talloze activiteiten die werden opgezet: eenmalig of –zoals de quiz of de benefiet- jaarlijks weerkerende evenementen. Naarmate Tumbador groeide werd ook de structuur herzien en zijn we gaan samenwerken met (hoge)scholen en universiteiten.

2023

Een tweevoudig jubileum

17 februari 2003: datum waarop de statuten van Tumbador vzw in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd werden. 12 maart 2023: datum waarop we deze verjaardag vieren in het Radisson Blu Antwerp hotel met alle sympatisanten en vrijwilligers uit Noord- én Zuidwerking

En, het is een dubbel-feestjaar: in 2023 viert Wasi Esperanza haar 10-jarig bestaan. Zij vieren dit op 1 april.

2023

2022

13 oktober 2022

Tumbador vzw werd 20 jaar geleden opgericht. De vzw draait nog steeds goed. Vele vrijwilligers hebben doorheen de jaren mee hun schouders onder de vzw gezet; sympatisanten kwamen naar de benefiet, quizten mee; ergo- en kinesitherapeuten trokken naar Peru of Guatemala. Velen onder hen zijn en blijven al jaren betrokken bij de vzw; vele initiatieven van het eerste uur zijn jaarlijks terugkerende eventen geworden.

2021

Nieuwkomers & Vaste waarden

Nieuwkomers in ons festivalseizoen met 'Campo Solar' en 'Middelkerke Pop-up Arena' en de 15e editie van onze algemene quiz.

2021

2020

Warmste Post

Met onze deelname aan de Warmste Post dit jaar wilden we kinderen met een beperking in België in de kijker brengen en hen zo een hart onder de riem steken met allemaal tekeningen te sturen naar hen tijdens deze eenzame kerstperiode.

2019

Lancering nieuwe website

2019

2018

Brunch

Ook hier de start van een jaarlijks terugkerend event!

2017

Acties

Alle acties opsommen in deze tijdslijn zou ons veel te ver leiden. Maar o.a. ook het radioprogramma In de Zoete Inval neemt Tumbador op als één van de goede doelen.

2017

2016

Crowdfunding

Tumbador zet niet alleen acties op om onze Zuid-Amerikaanse projecten te ondersteunen. Er werd een crowdfunding opgezet (en succesvol afgesloten) om voor onze atlete Joyce Lefevre een nieuwe sportrolstoel te kopen.

2015

Café Mangé

Organisatie van KWB Boechout, n.a.v. een vrijwilligster (uit Boechout) die in ons project in Peru gewerkt heeft

2015

2013

De Warmste Week

Eerste deelname aan Music for Life. We zijn jaarlijks één van de goede doelen in deze grote, sterk gemediatiseerde, Warme Week. Allerlei activiteiten ('Iron for Life', ...) en verkoopcties (kalenders, chocolade, ...) werden sedertdien georganiseerd.

2012

Scholenacties

Het OLV College (Antwerpen) is één van de eerste scholen die een sensibiliseringsproject opzet t.v.v. Tumbador. De scholenwerking is ondertussen een constante: we mochten al in meer dan 15 scholen onze projecten voorstellen. Omdat we hierop nog meer willen inzetten werd vanaf 2018 extra mankracht hiervoor aangetrokken.

2012

2012

De XII werken

12 jaar Tumbador activiteit was de aanleiding voor de XII werken: zeer diverse activiteiten werden opgestart, met elk een bepaald te realiseren target. De meeste konden gerealiseerd worden.

2011

Herbekijken van onze structuur in België

Onze groei vereist de oprichting van verschillende werkgroepen (medewerkers, financiën, pr, ....), die nu nog allen actief zijn. Kim Caluwé wordt onze eerste (betaalde) coördinator.

2011

2011

Infoavond voor vrijwilligers

Om onze werking bekend te maken naar toekomstige vrijwilligers (kine- en ergotherapeuten) organiseren we jaarlijks in meerdere hogescholen en universiteiten infoavonden. Hierbij wordt niet enkel onze vzw voorgesteld, maar getuigt ook een vrijwilliger over zijn/haar ervaringen in Peru/Guatemala.

2011

Noche Latina in Leuven

Event t.v.v. onze vzw. Dit is maar één van de vele acties die personen of verenigingen georganiseerd hebben voor Tumbador.

2011

2010

Zomerfestivals

Vanaf dit jaar zijn we voor 't eerst aanwezig op het muziekfestival Rock Werchter. Nadien volgen vele andere zoals Tomorrowland, Pukkelpop, ..

2006

We mogen fiscale attesten uitschrijven!

Na een grondige controle van onze boekhouding voldoen we aan de criteria. De mogelijkheid om fiscaal aftrekbare giften te kunnen verwerven werd ondertussen al meermaals hernieuwd. Een bewijs dat ook de overheid vindt dat Tumbador op een (maatschappelijk) verantwoorde manier met de centen omgaat.

2006

2010

Eerste Tumbadordag

Nadien feestelijke vieringen van ons 10, 15-jarig bestaan. Tijdens deze zgn. 'Meet en Greet' dagen brengen we onze kernmedewerkers samen, presenteren ze de werking van hun werkgroepen en wisselen we ideeën uit tussen de werkgroepen.

2005

Quiz

De quiz is een jaarlijkse eigen organisatie waarop we telkens meer dan 150 sympathisanten mogen verwelkomen.

2005

2004

Dodentocht

Vanaf nu nemen jaarlijks Tumbador sympathisanten deel aan deze 100 km wandeltocht. Wij bieden ondersteuning tijdens de tocht, de wandelaars laten zich “in ruil” sponsoren voor onze vzw.

2003

Tappen in 't Sportpaleis

Later ook Lotto Arena, Stadsschouwburg, Trix, ... Sindsdien zijn we op tientallen events aanwezig met in totaal honderden vrijwilligers die van de optredens kunnen genieten, maar door hun werk ook centen verzamelen voor onze werking.

2003

17 februari 2003

Publicatie eerste statuten in het Belgisch Staatsblad

13 oktober 2002

Oprichting Tumbador vzw

13 oktober 2002

2002

Eerste benefiet

Nadien geëvolueerd naar een jaarlijks tweedaags “eetfestijn” met de klemtoon op Zuid-Amerikaanse gerechten.
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.