Hoe het begon

Het verhaal van Tumbador begint in 2001 wanneer de pas afgestuurde kinesitherapeute Kim Caluwé beslist om een jaar vrijwilligerswerk te gaan doen in El Tumbador, een klein bergdorpje in Guatemala. Ze gaat er revalidatie bieden aan een dertigtal patiënten, de meeste onder hen kinderen met een beperking. Enkele vrienden besloten om het initiatief te steunen door een benefiet op poten te zetten om haar van de nodige werkingskosten te voorzien.

Na haar terugkeer bleef het knagend gevoel dat haar werk nog niet af was en daarom werd een permanente structuur op poten gezet. Tumbador vzw werd officieel opgericht op 13 oktober 2002 door Stefan Hertling, Dirk Maes, Olivia Hoornaert, Kim Caluwé, Veerle Hertling en Irene Claes. Op 17 januari 2003 verschenen de statuten in het Belgisch Staatsblad. Doelstelling van de vzw: revalidatie bieden in ontwikkelingslanden maar ook in België willen we sensibiliseren rond de problemen waarmee personen met een beperking worden geconfronteerd.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.