Special Olympics 2014

In juni 2014 stonden de nationale Special Olympics in Guatemala City op het programma. De Asociación Gissell werd geselecteerd om deel te nemen aan de tak atletiek, in de onderdelen 25, 50, 100, 200m en estafetteloop. Na het selecteren van de 21 deelnemers, startten de LO- leerkracht, de ergotherapeut, de coördinator en de kiné met de fysieke voorbereiding van de atleten. We hadden slechts 1 maand om te trainen en de deelnemers de basisprincipes van competitie uit te leggen zoals wachten op het startschot, binnen de lijnen blijven, tijden chronometreren … We gingen er 100% voor.

 

Op 15 juni vertrokken we per bus met 36 personen. We werden verwelkomd met een lunch bij Mc Donalds, getrakteerd door Colegio Capoulliez, een school die ons regelmatig steunt met donaties en bijscholingen. Daarna volgde een toeristische rit door het centrum van de hoofdstad, een fantastische ervaring, want velen zijn nooit buiten de grenzen van het departement geweest. We verbleven in de ‘Olympische herberg’ waar we konden verbroederen met de andere deelnemers.Op 16 juni vertrokken we vol spanning richting het stadion ‘Cementos Progreso’, het 2de belangrijkste stadion van het land. Er namen meer dan 20 instellingen deel aan de Special Olympics. Het evenement startte met een openingsceremonie, het publiek stond klaar, de emoties bij de atleten ten top, iedereen klaar voor de start. De eerste dag werden de tijden gemeten en iedereen in groepen verdeeld voor de grote finale.

Het was een grote verrassing dat onze atleten in alles de besten waren; discipline, steeds samen met een begeleider, met onberispelijk uniform, instructies volgend, vol enthousiasme en met de vrolijkste en meest talrijke supporters. We werden door andere instellingen gefeliciteerd en om hulp gevraagd bij het organiseren van hun activiteiten. De medaillewinst was onvoorstelbaar en het deed de deelnemers wenen van geluk. Desondanks was medailles winnen niet het belangrijkste, maar we hebben kunnen tonen dat we mooie dingen kunnen realiseren met organisatie en discipline. Terug in San Rafael werden we hartelijk ontvangen met vuurwerk en muziek. De gemeente bood een diner aan en de atleten werden uitgeroepen tot de trots van San Rafael...

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.