Update San Rafael in COVID-19

Na 5 maanden lockdown in Guatemala is de huidige stand in San Rafael overwegend positief. Hier zijn enkele elementen uit onze communicatie met San Rafael:

  • Gelukkig zijn er geen gevallen bekend van geïnfecteerde mensen in de groep van projectmedewerkers en patiënten. 
  • Er zijn wel een aantal patiënten die door een gebrek aan therapie in de problemen komen. We hebben ze doorgestuurd naar therapeuten in de buurt van hun thuis en betalen deze therapieën.
  • Het opnieuw starten van activiteiten wordt steeds onzekerder. De verwachting is dat in de komende weken het aantal besmettingen hoger zal zijn omdat de overheid begin augustus de meeste commerciële activiteiten en transporten heeft toegestaan.
  • Onze coördinator Rafaël denkt dat het moeilijk zal zijn om de activiteiten dit jaar nog weer op gang te brengen.  
  • Vanuit het project blijven we elke maand wat hulp sturen naar arme mensen die geen geld of werk hebben.

Tumbador blijft onverwijld dit project en haar medewerkers ondersteunen. Uw steun is dan ook hard nodig: een gift van minstens € 40 op jaarbasis (rekening BE93 7410 1910 0467) geeft ook een fiscaal voordeel! Bedankt! 

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.