Update van de laatste maanden

Na de zomervakantie, die eind januari eindigde, opende het schooltje mét revalidatiecentrum van Asociación Gissell opnieuw de deuren. Zoals altijd na de vakantie duurt het wat voordat iedereen komt opdagen, maar nu zitten er in het schooltje zo’n 50 patiënten, kinderen, jongeren en volwassen. Zij kunnen niet terecht in een normale school owv mentale en/of fysieke beperkingen maar dus wel in het centrum. In het schooltje wordt ook revalidatie aangeboden, momenteel aan 37 personen. De personen met een handicap zijn ingedeeld in een 5-tal klassen naargelang hun mogelijkheden.
Naast kinesitherapie en aangepaste educatie, krijgen zij die dit nodig hebben ook ergotherapie, logopedie.
Er worden af en toe computerlessen en sportlessen gegeven en de ouders worden zo veel mogelijk ingeschakeld voor logistieke ondersteuning. Dankzij het grote succes begint het centrum uit zijn voegen te barsten. Daarom overweegt men het revalidatiecentrum uit te breiden door een extra verdieping te bouwen bovenop het bestaande gebouw.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.