Corona op het project Asociación Gissell (San Rafael)

Wij hebben van de Coördinator in San Rafael deze status update gekregen:

De huidige situatie in Guatemala is problematisch: alarmerende stijging van het aantal Covid besmettingen, problemen in ziekenhuizen (tekort aan geneesmiddelen), vertraging in vaccinatie, ...
We hebben al 4 gevallen van besmetting bij de medewerkers gehad. Ik heb besloten om de instelling tijdelijk te sluiten, zonder een geplande datum voor heropening. Dit zal er wellicht ook toe leiden dat sommige patiënten zullen besluiten hun therapie op te schorten uit angst voor besmetting. Het is niet mogelijk lokaal fondsen te werven, en steun bij de locale overheden is eveneens onmogelijk omdat zij ook financiële tekorten hebben.

Deze alarmerende situatie is verontrustend en we doen er intussen alles aan om onze patiënten toch de nodige hulp te verschaffen.

Muntjes in de vorm van een hart

Een robijnen huwelijk: 40 gelukkige jaren

40 jaar geleden huwden 2 jonge wiskundigen, en dit jubileum (proficiat !!!) wilden ze niet geruisloos laten passeren.

Veerle Bergmans

Een vrouw met een missie

Veerle Bergmans zet zich al jaren in voor Tumbador. Ze komt frekwent mee helpen in ‘t Sportpaleis en in de Lotto Arena. 2 jaar terug heeft ze probleemloos de Dodentocht “gewandeld” en zich hierbij laten sponsoren voor onze vzw.

Warmste Winter Challenge powered by Dodentocht

Wandelen is gezond voor onze financiën!

  • Wandelen is gezond
  • Tumbador sympathisanten wandelen graag

Dus geen verrassing dat velen hebben deelgenomen aan de “Warmste Winter Challenge powered by Dodentocht” en zo Tumbador gesteund hebben. Daarnaast hebben ook familieleden en kennissen van onze toekomstige Peru vrijwilligster Jozefien gewandeld en rechtstreeks op onze rekening gestort!

Wel een verrassing is de totale opbrengst voor Tumbador: € 1.071 !!! Bedankt allemaal!

In 2021 helaas geen Dodentocht ☹ Maar ... wil jij je beste beentje voorzetten en Tumbador sponsoren? Ga een uitdaging aan: een bepaalde afstand wandelen, fietsen, lopen, zwemmen, skaten,  ... op eigen initiatief of door deelname aan een organisatie (vanaf nu kan dat weer 😊)!

Laat je sponsoren tvv Tumbador (rekening BE20 3204 4372 5156 – giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar). Bedankt (en laat het ons vooraf weten)!

Gevolgen COVID-19 voor Asociacón Gissell

Rafael, de coördinator van het project Asociacón Gissell (Guatemala), dat wij steunen, stuurde ons een update van de situatie daar:

Corona update

Overlijden in Wasi

Vanuit het revalidatiecentrum Wasi Esperanza in Ayacucho ontvingen we dramatisch nieuws. Meerdere medewerkers zijn getroffen door covid-19.

TrooperBanner

Dubbel feest bij Trooper

Beste sympathisant,

5 jaar Trooper! Da’s al 5 jaar steun aan verenigingen, goede doelen, … In totaal werd al bijna € 3 miljoen (!!!) doorgestort, waarvan meer dan € 2.500 aan Tumbador. Schitterend, nietwaar?

Week van de vrijwilliger

Week van de vrijwilliger

Geduld is een schone deugd ... Maar het duurt lang: de onzekerheid is absoluut vervelend.

Munten voor trooper

Trooper heeft weer gestort!

Recent heeft TROOPER € 146,63 extra gestort op de rekening van Tumbador vzw 🥳. Met deze nieuwe storting komt het totaal bedrag dat we al ontvangen hebben via dit kanaal op meer dan € 1.8400.

Warmste Winter Challenge

De Dodentocht: dan denken we automatisch aan augustus. Maar nu is er de Warmste Winter Challenge, powered by Dodentocht! 

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.