Tumbador op de zomerfestivals

2022 kondigt zich aan als een meer dan volwaardig festivaljaar. Tumbador gaat opnieuw in zee met Tomorrowland, Werchter, Pukkelpop en Graspop. 

Week van de vrijwilliger

Kerstwensen

Januari 2022 Eerst en vooral wensen we jullie een gezellige kerst en het allerbeste voor bovenal een gezond nieuw jaar!

15e Algemene quiz t.v.v. Tumbador

‘t Was spannend ... Gaat het lukken of niet? Al maanden bezig ... maar YES: de straat Ganzendries was juist op tijd klaar om de vele enthousiaste quiz- liefhebbers te ontvangen (ook al hadden enkele chauffeurs een ... parkeerprobleempje ☹)! Uiteindelijk namen 28 ploegen deel: quasi geen afzeggingen, integendeel nog enkele last minute inschrijvingen!

Corona op het project Asociación Gissell (San Rafael)

Wij hebben van de Coördinator in San Rafael deze status update gekregen:

De huidige situatie in Guatemala is problematisch: alarmerende stijging van het aantal Covid besmettingen, problemen in ziekenhuizen (tekort aan geneesmiddelen), vertraging in vaccinatie, ...
We hebben al 4 gevallen van besmetting bij de medewerkers gehad. Ik heb besloten om de instelling tijdelijk te sluiten, zonder een geplande datum voor heropening. Dit zal er wellicht ook toe leiden dat sommige patiënten zullen besluiten hun therapie op te schorten uit angst voor besmetting. Het is niet mogelijk lokaal fondsen te werven, en steun bij de locale overheden is eveneens onmogelijk omdat zij ook financiële tekorten hebben.

Deze alarmerende situatie is verontrustend en we doen er intussen alles aan om onze patiënten toch de nodige hulp te verschaffen.

Muntjes in de vorm van een hart

Een robijnen huwelijk: 40 gelukkige jaren

40 jaar geleden huwden 2 jonge wiskundigen, en dit jubileum (proficiat !!!) wilden ze niet geruisloos laten passeren.

Veerle Bergmans

Een vrouw met een missie

Veerle Bergmans zet zich al jaren in voor Tumbador. Ze komt frekwent mee helpen in ‘t Sportpaleis en in de Lotto Arena. 2 jaar terug heeft ze probleemloos de Dodentocht “gewandeld” en zich hierbij laten sponsoren voor onze vzw.

Warmste Winter Challenge powered by Dodentocht

Wandelen is gezond voor onze financiën!

  • Wandelen is gezond
  • Tumbador sympathisanten wandelen graag

Dus geen verrassing dat velen hebben deelgenomen aan de “Warmste Winter Challenge powered by Dodentocht” en zo Tumbador gesteund hebben. Daarnaast hebben ook familieleden en kennissen van onze toekomstige Peru vrijwilligster Jozefien gewandeld en rechtstreeks op onze rekening gestort!

Wel een verrassing is de totale opbrengst voor Tumbador: € 1.071 !!! Bedankt allemaal!

In 2021 helaas geen Dodentocht ☹ Maar ... wil jij je beste beentje voorzetten en Tumbador sponsoren? Ga een uitdaging aan: een bepaalde afstand wandelen, fietsen, lopen, zwemmen, skaten,  ... op eigen initiatief of door deelname aan een organisatie (vanaf nu kan dat weer 😊)!

Laat je sponsoren tvv Tumbador (rekening BE20 3204 4372 5156 – giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar). Bedankt (en laat het ons vooraf weten)!

Gevolgen COVID-19 voor Asociacón Gissell

Rafael, de coördinator van het project Asociacón Gissell (Guatemala), dat wij steunen, stuurde ons een update van de situatie daar:

Corona update

Overlijden in Wasi

Vanuit het revalidatiecentrum Wasi Esperanza in Ayacucho ontvingen we dramatisch nieuws. Meerdere medewerkers zijn getroffen door covid-19.

TrooperBanner

Dubbel feest bij Trooper

Beste sympathisant,

5 jaar Trooper! Da’s al 5 jaar steun aan verenigingen, goede doelen, … In totaal werd al bijna € 3 miljoen (!!!) doorgestort, waarvan meer dan € 2.500 aan Tumbador. Schitterend, nietwaar?

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.