Wij wisten het keukenteam het recept van de kaastaart met gemarineerde ananas te ontfutselen. Dit is hun geheime (succes)recept:
Kaastaart met gemarineerde ananas
Kaastaart (1 springvorm = 8 à 10 pers)
- platte kaas: 375gr
- volle room: 190ml
- suiker: 180gr
- vanillesuiker: 1,5 zakje
- gelatine: 20gr
- 5 eieren
- ananassap: 5cl
- boter: 150gr
- speculaas: 225gr
- bakpapier
- Smelt de boter (150gr)
- Verkruimel de speculaas (225gr) met een deegrol tot een zeer fijne massa.
- Doe de speculaas bij de gesmolten boter en verspreid het mengsel over de bodem van de springvorm. Duw goed aan.
- Scheidt het eiwit van het eigeel (5 eieren)
- Voeg de helft van de suiker (95gr) en de zakjes vanillesuiker (1,5) bij de eigelen en klop op tot een schuimige massa.
- Voeg de platte kaas (375gr) hieraan toe.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker (95gr) stijf.
- Klop de room (190ml) op.
- Week de gelatine (20gr) in koud water en wring uit.
- Warm een 50cl ananassap op en smelt de gelatine hierin (niet laten koken).
- Voeg eerst het ananassap met de gelatine toe aan het plattekaasmengsel, daarna de opgeklopte eiwitten en dan de opgeklopte room.
- Doe dit mengsel op de speculaasbodem en strijk glad.
Gemarineerde ananas (op voorhand te maken)
- 1 blik ananas, 10 schijven of stukjes op lichte siroop (500 gr)
- 0,5l water
- 800 gr suiker
- 8-10 stukjes steranijs
- sechuanpeper
- Kook het water en los de suiker erin op.
- Laat afkoelen.
- Maal de pepertjes fijn. Sommige merken hebben een ingebouwde molen op het potje zitten.
- Voeg peper en steranijs bij de suikersiroop, en meng alles goed.
- Giet het sap van de ananas af en snijd in stukjes.
- Leg de ananas in de suikersiroop en laat minstens 24 uur marineren.
Smakelijk!