Recept van onze benefiet

Wij wisten het keukenteam het recept van de kaastaart met gemarineerde ananas te ontfutselen. Dit is hun geheime (succes)recept:

Kaastaart met gemarineerde ananas

Kaastaart (1 springvorm = 8 à 10 pers)

  • platte kaas: 375gr
  • volle room: 190ml
  • suiker: 180gr
  • vanillesuiker: 1,5 zakje
  • gelatine: 20gr
  • 5 eieren
  • ananassap: 5cl
  • boter: 150gr
  • speculaas: 225gr
  • bakpapier
  1. Smelt de boter (150gr)
  2. Verkruimel de speculaas (225gr) met een deegrol tot een zeer fijne massa.
  3. Doe de speculaas bij de gesmolten boter en verspreid het mengsel over de bodem van de springvorm. Duw goed aan.
  4. Scheidt het eiwit van het eigeel (5 eieren)
  5. Voeg de helft van de suiker (95gr) en de zakjes vanillesuiker (1,5) bij de eigelen en klop op tot een schuimige massa.
  6. Voeg de platte kaas (375gr) hieraan toe.
  7. Klop de eiwitten met de rest van de suiker (95gr) stijf.
  8. Klop de room (190ml) op.
  9. Week de gelatine (20gr) in koud water en wring uit.
  10. Warm een 50cl ananassap op en smelt de gelatine hierin (niet laten koken).
  11. Voeg eerst het ananassap met de gelatine toe aan het plattekaasmengsel, daarna de opgeklopte eiwitten en dan de opgeklopte room.
  12. Doe dit mengsel op de speculaasbodem en strijk glad.

Gemarineerde ananas (op voorhand te maken)

  • 1 blik ananas, 10 schijven of stukjes op lichte siroop (500 gr)
  • 0,5l water
  • 800 gr suiker
  • 8-10 stukjes steranijs
  • sechuanpeper
  1. Kook het water en los de suiker erin op.
  2. Laat afkoelen.
  3. Maal de pepertjes fijn. Sommige merken hebben een ingebouwde molen op het potje zitten.
  4. Voeg peper en steranijs bij de suikersiroop, en meng alles goed.
  5. Giet het sap van de ananas af en snijd in stukjes.
  6. Leg de ananas in de suikersiroop en laat minstens 24 uur marineren.

Smakelijk!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.