De eerste twee maanden in Peru

Elisa vertelt:

Ondertussen is het al zeven weken geleden dat ik vol spanning vertrok richting het mooie en authentieke Ayacucho om er aan de slag te gaan als kinesitherapeut.

Een van de eerste weken kreeg ik de kans om mee te gaan op een huisbezoek dat kadert binnen een groter project rond huishoudelijke orde georganiseerd door Wasi voor ouders van patiënten. Hoewel ik niet veel verstond van het plaatselijke Quechua, raakte het bezoek me enorm: voornamelijk het feit dat zowel ouders als alle kinderen in eenzelfde kleine slaapkamer sliepen en deze familie alsnog eten voor ons gekookt had bleef me bij.

Verder opmerkelijk is het familiale gevoel van Wasi: zo was iedereen uitgenodigd op het verjaardagsfeestje, georganiseerd voor de kindjes van dagcentrum.

Daarnaast kwamen ouders op de ‘faena’ helpen om de muren van Wasi een nieuw kleurtje te geven.

Alsook organiseerde het centrum een ‘passeo’ waarbij we een hele dag op uitstap gingen met de ouders en de kinderen; een leuke dag voor mij om iedereen wat beter te leren kennen.

Het hoogtepunt van de voorbije weken was toch wel ‘Diá international de la persona con discapacidad’ op 16 oktober, waarop we, geladen met pakkende slogans, met z’n allen de straat op trokken om onze stem te laten horen rond gelijkheid voor personen met een beperking. Ik kijk alvast uit naar de komende maanden en hoop een meerwaarde te kunnen zijn voor dit fantastische team hier.

 
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.