Nieuwtjes uit Wasi Esperanza

In augustus zijn 2 nieuwe mensen in het revalidatiecentrum gestart. De langgezochte kine is uiteindelijk Jackeline of kortweg Jacki geworden. Een juist afgestudeerde kine die in Huancayo studeerde en nu haar tijd en kennis aan onze patiënten komt geven. In de dagopvang is psychologe Romina het team komen. Door haar ervaring in aangepaste scholen en kinderen met aangepaste leernoden heeft ze ons weten te overtuigen van haar capaciteiten om de nieuwe afdeling ‘onderwijs’ te leiden. Vanaf augustus zijn we met een nieuwe project gestart dat gericht is op inclusie onderwijs. We willen meer kinderen laten studeren in reguliere scholen en waar nodig in het speciaal aangepaste onderwijs. Zij gaat hiervoor prospectie doen en een pilootproject opzetten. Dit project kunnen we doen door de steun van Mision USA. De Amerikaanse dokters die ons nu ook op lange termijn gaan ondersteunen.
Welkom aan beiden; we hopen samen met hen nog veel te kunnen groeien!

Onze 2 dames stellen zichzelf ook even voor:

Ik ben Jackeline SALLES LOZANO, afkomstig van Contamina - Loreto - PERU, (de Peruviaanse jungle). Ik ben 24 jaar, ik kom uit een hechte familie en heb nog 4 oudere broers. Ik beschouw mezelf als een verantwoordelijke persoon, competitief en zeer charismatisch. Ik heb 5 jaar fysiotherapie gestudeerd in de Peruviaanse universiteit Los Andes. Ik heb ervaring als kine met kinderen en ouderen. Mijn hobby's zijn dansen, basketsbal, wandelen, zingen en volleyballen. Ik ben erg blij te horen tot de familie van Wasi en hoop veel vreugde te mogen delen.

Mijn naam is Romina Jordan Vivanco, ik ben afgestudeerd in de menselijke psychologie. Mijn werkervaring is specifiek met kinderen met verschillende capaciteiten geweest. Ik vind werken in het Revalidatiecentrum Wasi Esperanza hartverwarmend. Ik werk zowel in de dagopvang als in de nieuwe afdeling ‘onderwijs’, Het werken met kinderen en ouders verrijkt me professioneel en als mens; dat is waarom ik Emilie wil bedanken voor de kans om tot deze familie te mogen behoren. Ik kijk ernaar uit om te voldoen aan de verwachtingen van het Centrum, van mijn kant hebben ze alvast 200 % van mijn inzet!

We hebben verder heel wat activiteiten op de planning en enkele fijne activiteiten achter de rug:

  • In juli zijn we met heel het team naar Huancaraya geweest, de turquoise baden dicht bij de geboorte stad van Mili (onze studie-experte), Huancapi.
  • Op 12 augustus zijn we met heel het revalidatiecentrum van Ayacucho op daguitstap geweest, juist buiten de stad om vooral van veel spelletjes en de zwembaden te kunnen genieten.
  • 26 augustus was de laatste dag van onze kine vrijwilliger Bart. Hij organiseere die dag nog een energieke rugby activiteit voor de patienten en hun broers/zussen.
  • Eind augustus organiseerden we voor de eerste keer een kinesitherapeutische cursus. Een ervaren expert komt vanuit Lima om ons meer inzicht te geven in het behandelen van de kinderen vanuit een NDT (neuro-develpmental treatment) standpunt.
  • 13 en 14 september zetten we de deuren van Wasi weer open om iedereen de kans te geven ons te komen bezoeken en ons werk van dichtbij te leren kennen.
  • We zijn heel druk bezig met het schuren en binnenkort ook verven van de area social zodat zij weer in een gloednieuwe kleur het beste van zichzelf kunnen geven.

Fotos zijn steeds te bezichtigen op onze facebook pagina: ‘centro de rehabilitacion wasi esperanza’.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.