Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Een belangrijk deel van de inkomsten van Tumbador is afkomstig uit giften van particulieren, bedrijven en verenigingen.

 

Tumbador is door de FOD Financiën erkend. Dat betekent dat giften vanaf 40 euro per kalenderjaar fiscaal aftrekbaar zijn. Met andere woorden: via je belastingaangifte recupereer je een aanzienlijk deel (45%) van je gift. Wij sturen daarvoor de nodige fiscale attesten. 

 

Je kan die 40 euro in één keer storten of je kan dat in schijven storten. Steeds meer donoren kiezen er voor om maandelijks een bedrag te storten, bijvoorbeeld 10, 20 of 50 euro. Dat kan via een zogenaamde “bestendige opdracht” die je bij de meeste banken zelf kan ingeven via selfbanking, homebanking of je bank-app. Het volstaat al om maandelijks 3,34 euro te storten om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest. Als je ons je rijksregisternr bezorgt (ofwel via mail, ofwel als mededeling bij de storting), kunnen we ervoor zorgen dat je gift automatisch in je belastingsaangifte (tax-on-web) wordt opgenomen.

De lijst van de erkende vzw’s vind je op de site van de FOD Financiën. Die erkenning is ook een kwaliteitsgarantie want om door de FOD Financiën te worden erkend, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Onze boekhouding wordt op geregelde tijdstippen gecontroleerd om onze erkenning te verlengen. Nog een reden waarom Tumbador vzw fiscale attesten mag uitschrijven is omdat wij er zorg voor dragen dat de ingezamelde fondsen vrijwel integraal naar onze projecten gaan. Onze jaarlijkse kosten worden bewust laag gehouden en onze vzw draait volledig op vrijwilligers waardoor onze werkingskosten niet alleen onder de (wettelijke grens van) 20% zitten maar zelfs onder de 10%! Dus als u nog een goed doel zoekt: denk aan Tumbador vzw!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.