Helpen op festivals

Tijdens de zomer vind je Tumbador al heel wat jaren ook op de zomerfestivals. De lijst van festivals waar we actief zijn, varieert van jaar tot jaar maar Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop zijn intussen vaste waarden op onze agenda.

2021 kent een apart verhaal qua festivals. Werchter heeft een "Parklife editie". Pukkelpop en Tomorrowland blijven bij hun vertrouwde concept. Daarnaast gaan we mee in twee nieuwe verhalen, enerzijds het zonnige festival van Damme en anderzijds de optredens in de gezonde zeelucht van Middelkerke.

Onze vrijwilligers voeren er tal van taken uit en in ruil krijgt Tumbador een bijdrage van de organisatoren. Onze vrijwilligers zijn échte vrijwilligers en krijgen hiervoor zelf geen enkele vergoeding.

Ons takenpakket varieert per evenement maar onze werkwijze is wel meestal dezelfde. Er wordt gewerkt in shiften en bij sommige evenementen krijg je de kans om je voorkeuren door te geven. Zo kan je zo veel mogelijk van het festival meepikken in ruil voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk.

Inschrijven kan via een speciaal inschrijfformulier.

Zomerfestivals

OPGELET

 1. Om voor ons te mogen werken op de festivals moet je 18 jaar zijn. Per uitzondering, afhankelijk van de uit te voeren taak en van het festival, kan het vanaf 16 jaar.
 2. Vrijwilligers die een vervangingsinkomen ontvangen, hebben meldingsplicht bij de RVA, het OCMW of de arbeidsgeneesheer.
  Concreet moeten
  • volledige uitkeringsgerechtigde werklozen
  • deeltijdse werklozen, die een aanvullende uitkering ontvangen van de RVA
  • tijdelijk werklozen
  • werklozen met bedrijfstoeslag (de vroegere bruggepensioneerden)
  het formulier C45B (http://www.rva.be/nl/formulieren/c45b) invullen en door ons laten ondertekenen. Daarna bezorg je het ingevulde formulier aan de vakbond, hulpkas of rechtsreeks aan de RVA. De RVA heeft 12 dagen de tijd om op de melding te reageren maar de vrijwilliger mag wel meteen aan de slag.
  Wie een leefloon ontvangt van het OCMW, moet zijn persoonlijke dossierbeheerder vooraf op de hoogte brengen.

  Wie een ziekte- of invaliditeitsvergoeding ontvangt van het ziekenfonds, moet een schriftelijke toelating krijgen van de arbeidsgeneesheer. Een gewoon briefje van de huisdokter is niet genoeg!